tiistai 25. helmikuuta 2014

Kunnon ravintoa treenajalle! Kanasalaatti


Taas tuli tehtyä eilen 25.2.2014 aivan huikean hyvä kanasalaatti lounaaksi. Suosin salaatteja lounaalla, sillä niiden kasaaminen on nopeaa ja helppoa. 

Tein vielä jokinaika sitten ns. normaali työviikkoa ma-pe (9-17) ja tuolloin huomasin, että lounaana minulla toimi paremmin kevyt salaatti, kuin raskas lämmin ateria. Toki teen lämpimistäkin aterioista aina terveellisiä, mutta jotenkin tuo kylmä salaatti tuntuu paljon kevyemmältä massussa. Lämpimän lounaan jälkeen maha tuntui tuplasti täydemmältä, kuin kylmän salaatin jälkeen ja tämä vaikutti suoraan loppupäivän työtehoihini. 

Nyt olen työssä, jossa teen aamu- ja iltavuoroja, mutta jostain syystä syön edelleen lounaaksi aina salaatin, vaikka olisinkin kotona. Kroppani on ilmeisesti tottunut tähän ruokarytmiin, sillä jos yritän syödä lounaaksi kotona lämpimän aterian, ei se oikein tunnu maistuvan ja näin ruokailusta tulee helposti epämiellyttävää. Pitäydyn siis tässä mihin olen kroppani opettanut, aamupäivällä kevyt salaatti ja iltapäivällä tukevampi lämmin ateria. 

Sen lisäksi, että salaatit on helppoja valmistaa, niistä saa todella pienellä vaivalla aina erilaisia. Näin ei pääse kyllästymään. Kaupoista löytyy niin hurja valikoima erilaista tuoretta salaattitarviketta, että valinnan varaa kyllä on. 

Kuvan salaattiin olen valinnut proteiinin lähteeksi maustamattoman kanan filee leikkeen sekä rasvattoman raejuuston. Salaattipedin petaamiseen olen tällä kertaa käyttänyt rucolaa, lollo rossoa ja miniromainea. Muita mahtavia makuja ja jännää tekstuuria salaattiin tuovat keltasipuli, avocado, kurkku, sekä kirsikkatomaatti. 

Tässä annoksessa on mielestäni ravintoarvot kohdillaan. Ateriasta löytyy proteiini, sekä ne hyvät hiilarit, joita saa mm. kasviksista ja salaateista. Avocadosta saa taas niitä hyviä rasvoja.

Vihreässä salaatissa ja tietenkin myös muissa vihreissä kasviksissa on paljon lehtivihreää, joka sisältää magnesiumia ja tämän ansiosta lehtivihreä puhdistaa verta sitomalla itseensä raskasmetalleja, sekä muita toksiineja. Letivihreä myös rakentaa verta, eli nostaa hemoglobiinia, eli toisinsanoen lisää solujen hapensaantia. Tämä taas on tärkeää treenajille mm. suorityskyvyn parantamisen kannalta. Miehillä hemoglobiini pitäisi olla 134- 167 g/l ja naisilla hieman alempi 117- 155 g/l. Minun hemoglobiiniarvoni on 167, johon voin siis olla todella tyytyväinen. Ilmankos treeni aina luistaa! Lehtivihreässä on paljon paljon muitakin erittäin hyviä terveydelle suotuisia vaikutuksia, mutta perehdytään niihin myöhemmin. 

Tämän aterian ohjetta tuskin tarvitsee laittaa tuonne reseptit välilehdelle, sillä ohje on helppo. Kypsennä kanafileet uunissa ja huuhtele salaatit ym. tarvikkeet hyvin. Kasaa lautaselle, tai mistä nyt ikinä haluatkaan lounaasi syödä. Ei kun mättämään. =)




2 kommenttia:

  1. Hyvä Ramppa! Olen lueskellut jonkun verran blogeja ja vaalea "pohja" toimii mielestäni paremmin, siis ulkoasussa. Tää nyt on vaan mun mielipide, mutta laita mietintämyssyyn :) terkuin Mirkku

    VastaaPoista
  2. Moi Mirkku, kiitos vinkistä. Täytyypä vielä muokkailla ulkoasua hieman. Itse vaan olen mieltynyt tyylikkään tummaan, mutta huomaan, että teksti kyllä välillä hieman häviää tuohon tummaan pohjaan. =)

    VastaaPoista