tiistai 25. helmikuuta 2014

Terveelliset kasvikset, marjat, hedelmät ja siemenet osa 2.

Tässä osiossa puhutaan vähän linnunruoasta, eli erilaisista siemenistä ja suurimoista.

Siemenet ja suurimot soveltuvat mielestäni erityisesti henkilöille jotka haluavat jättää kotimaisen viljan ja maitotuotteet pois ruokavaliostaan. Monet laihduttajat ovat kokeneet viljattoman ja maidottoman dieetin toimivaksi.

Viimeisimmässä ProBody lehdessä olikin Tomi Takamaan mielenkiintoinen kirjoitus tästä eliminaatiodieetistä  http://www.probody.fi/probody-i-50.html Vaikka tässä kirjoituksessa ei taidettu suurimoita tai siemeniä mainitakaan, kannattaa se ehdottomasti käydä lukemassa, jos tällainen eliminaatiodieetti kiinnostaa.

Itse käytän kokonaisia tattarisuurimoita aamupuurossani, sillä ne sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia. Olen jo vuosia tottunut syömään aamupalaksi kaurapuuroa tästä nimenomaisesta syystä, mutta nyt sillekin löytyi vaihtoehto.

Puuron ohjeen löydät osiostani: http://treinerirami.blogspot.fi/p/ravinto.html

 Suurimoiden lisäksi käytän puurossani kurpitsansiemeniä, jotka sisältävät mm. magnesiumia, mangaania, rautaa, sinkkiä ja K- vitamiinia. Sinkki esimerkiksi on ihmiselle välttämätön hivenaine, sillä se auttaa vastustamaan infektioita ja edistää yleistä vastustuskykyä. Sinkki myös edistää haavojen parantumista, edesauttaa maku- ja hajuaistin toimintaa ja TADAA! pitää yllä oikeaa testosteronin tasoa! 

Seesaminsiemenet sopivat myös mitä mainioimmin tähän super puuroon. Seesaminsiemenet sisältävät runsaasti kalsiumia, jopa enemmän kuin maitotuotteet. Lisäksi niissä on paljon kaliumia, fosforia ja seleeniä.

Ja siemeniähän on muitakin vaikka kuinka paljon tarjolla, joten valinnanvaraa löytyy:

- Auringonkukansiemenet
- Pellavansiemenet
- Hampunsiemeniä jne....jne... 

Useimmat siement sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia, mutta siemenissä on toki paljon myös eroja ja jokaisella siemenellä on omat terveysvaikutuksensa. Kannattaa siis perehtyä tähänkin ravintoryhmään huolellisesti, kun lähtee kauppaan näitä shoppaamaan.

Itse aion seuraavaksi kokeilla puurooni hampunsiemeniä, sillä niissä on runsaasti mm. aminohappokoostumukseltaan laadukasta proteiinia ja hyvälaatuista rasvaa, sekä tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita.

Simenenet ovat myös monikäyttöisiä (voi tehdä muutakin kuin puuroa). Simeniä voi vaikka jauhaa, jolloin niitä on helppo käyttää melkein mihin tahansa, tai voit tehdä niistä maitoa, niin kuin ekoloinen blogissaan neuvoo: http://ekoloinen.blogspot.fi/2010/11/kasvimaitoja.html

Nyt siis kaikki kokeilemaan erilaisia siemeniä ja suurimoita, ei me linnuiksi muututa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti