sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kunnon ravintoa treenajalle!

Tänään tein päivälliseksi kasvishöystöä ja naudan jauhelihaa. Syön tätä kasvismössöä päivittäin lounaana tai päivällisenä. Kasvikset vaihtelee viikoittain ja myös kauden saatavuuden mukaan. Kasvismössöä on yleensä annoksesta puolet. 

Proteiini annoksessa on useimmiten maustamatonta kanaa, kalaa tai naudan jauhelihaa. Kalaakin saa onnexi nykyään helposti ja kaupoista löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja laiskallekin kokkaajalle. 


Tässä kasvishöystössä olen käyttänyt kesäkurpitsaa, punaista ja keltaista paprikaa, sipulia, valkosipulia, kidney- papuja (paljon proteiinia), tomaattia (antaa makeutta), tuoretta persiljaa, korianteria, timjamia ja kuivattua meiramia (en saanut tuoretta). Tykkään lopuksi heittää joukkoon lisäksi pari lusikallista Turkkilaista jogurttia, sillä se pyöristää hienosti höystön makuja ja antaa kermaisuutta ruoalle. 

Yrtit ja vihreät kasvikset sisältävät paljon mm. tärkeitä hivenaineita ja kasvikset ovat tietysti myös oiva kuidun lähde. Jos vaikkapa haluaa vähentää leivän syöntiä, niin kasvikset ja hedelmät ovat paras vaihtoehto kuidun lähteeksi. Usein käytän höystön pohjana valkokaalia julienne suikaleeksi leikattuna, mutta kaalikin on hieman kovaa näin talvella.

Tällainen kasvishöystö on oikeasti herkullista ja nopea valmistaa pannulla. Kannattaa tehdä vaikka isompi satsi kerralla. 

Moni varmasti alkuun ajattelee, että yäx! Missä on peruna, riisi tai pasta? Kaikki oppii kuitenkin ihan varmasti syömään kasviksia ja jonain kauniina päivänä sitä sitten yllättää itsensä, kun huomaa että hitsi mun tekee mieli paistettuja kasviksia tai että just nyt mun on pakko saada tuoretta salaattia! Näin käy ihan oikeasti. 

Ja kun sitten olet oppinut rakastamaan kasviksia, niin et enään edes tarvitse annoksiisi sitä perunaa, riisiä tai pastaa... 

Yeah! Näillä mennään! Moiccu moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti