tiistai 13. toukokuuta 2014

Treenivinkkejä kuntosalille 5. Selkää ja olkaa

Pari liikettä selälle ja olkapäille.

Kulmasoutu laitteessa: Tämä on hyvä selkäliike ja mielestäni varsinkin laitteessa jossa on rintatuki, jos haluaa hieman enemmän laittaa painoa masiinaan. Kun aloitat liikkeen, keskity vetämään selällä, ei hauiksilla. Loppuun vielä kunnon rutistus ja sitten rauhallisesti ojennetaan kädet alkuasentoon. Siitä sitten sarja jatkuu...


Maastaveto: Tästä liikkeestä on monenlaisia versioita ja pitääkin muistaa että eri variaatiot ottavatkin sitten hieman eri paikkoihin. Itse koukistan hieman jalkoja tangon alaslaskussa, jolloin saa hyvää tuntumaa takareisille. Tämä liike tuntuu makoisasti alaselässä ja vaatii todella keskittymistä, jotta selkä ei mene rikki. Kannattaakin aloitella liikkeen harjoittelu todella pienillä painoilla. Jos alaselkä vaivaa jo valmiiksi, älä tee tätä liikettä.


Vipunostot sivuille käsipainoilla: Todella tehokas liike olkapään lihaksille. Tässäkin liikkeessä on hyvä ottaa hieman kevyemmät painot, eikä riuhtoa täysillä jolloin liike menee harakoille. Toki selällä voi lopussa pikkiriikkisen auttaa. Liikettä ei tarvitse nostaa yli olkavarsien kuten yleisesti näkee salilla tehtävän. Ja taas kerran, tee liike rauhassa olkapäihin keskittyen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti