Vähähiilarinen, runsaskuituinen, gluteeniton, laktoositon leipä/ rieska:
4 kananmunaa
2-3 dl vettä
4 dl tattarihiutaleita
2 dl hirssijauhoa
Huiskaus auringonkukansiemeniä
1dl mantelijauhetta
Ripaus ruususuolaa
Kaikki vaan kipossa sekaisin löysäksi taikinantapaiseksi ja kaada isolle pellille leivinpaperin päälle, sitten uuniin 200 asteeseen noin 15-20 min. Taikinaan voi oman maun mukaan lisäillä vaikka muitakin siemeniä ja esim. kaurahiutaleita (gluteeniton) niin saat aina erilaista herkkuleipää.
Ei näytä kummoselta, mutta tooodella herkullista! Voi pakastaa ja ottaa tarpeen mukaan sulamaan kun haluttaa...
Kiitos vaan Orimattilan Terveyskauppa Care:n myyjälle ohjeesta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti