Reseptejä

Rampan haudutetut maksapihvit:

500g naudan maksaa
2,5dl Valion Crea 10% mustapekka ruokakermaa (L)
2 isoa keltasipulia
mustapippuria rouheena reilusti
ripaus merisuolaa tai ruususuolaa
isompi ripaus salviaa

Huuhtele maksapala ja kuivaa se talouspaperilla. Leikkaa maksapalasta ohuita biffejä. Kuumenna pannu ja ruskista maksabiffit nopsasti molemmilta puolilta runsaassa voissa. Ota biffit sivuun ja heitä pannulle hieman lisää voita ja kuullota pilkottu sipuli. Kun sipuli on kuullotettu, nakkaa maksabiffit takaisin pannuun sipulien kanssa ja kaada päälle kerma. Mausta ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 20-30min.

Todella helppo ja ihana ruoka!

Kyytipojaksi vaikka uusiaperunoita ja runsaasti rapsakkaa salaattia!

Rampan Lindströminbiffit (L,G)

400g naudan kunnon jauhelihaa (10%)
3 isoa maustepunajuurta
1 iso keltasipuli
1 kananmuna
1prk ranskankermaa (L) tai loraus 10% ruokakermaa (L)
0,5dl mantelijauhetta
mustapippurirouhetta
timjamia
ruususuolaa/ merisuolaa

Lisää mantelijauhe kermaviiliin tai kermaan ja anna turvota hetken. Pilko ja kuullota sipuli voissa. Raasta punajuuret jauhelihan sekaan ja lisää kuullotettu sipuli, sekä kermaviili/ kerma- mantelijauheseos taikinaan. sekoita taikina ja lisää joukkoon munsku ja sekoita koko massa tasaiseksi sitkoksi. Mausta.

Paista Lindströminpihvit uunissa 200 asteessa n. 15min. Lisukkeeksi vaikkapa parit kesäperunat ja kasvismössöä tietenkin!


Avocado-kinkkupasta (G,L)


Avocado-kinkkupasta:

2 kypsää avocadoa
n. 5 dl täysjyvä pastaa
pastajuustoraastetta (L) oman maun mukaan
savikinkkusuikaleita (L,G) oman maun mukaan
1 chilipaprika
1 limen mehu
n. 1 dl kolmen juuston 10% ruokakermaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
                                         ruususuolaa
                                         paprikajauhetta

keitä pasta kypsäksi (keitinveteen ruususuolaa). Leikkaa pastan kiehuessa avocadot ja chili sopivan kokoisiksi paloiksi ja heitä ne kulhoon. Kun pastat ovat kiehuneet, kaada n. 1 dl keitinlientä kulhoon avocadojen kanssa ja sujauta valutetut pastat sinne myös. Sekoittele sitten joukkoon silputtu basilika, 1 limen mehu, savukinkkusuikaleet, juustoraaste ja ruokakerma. Sekoittele kunnolla ja mausta vielä mustapippurilla ja paprikajauheella, sekä ruususuolalla. Suolaa voi laittaa tähän reilummin, jotta pasta ei jää mauttomaksi. Todella helppo ja nopea valmistaa!

Kinkun sijaan voit käyttää pastaan muutakin proteiinia, kuten vaikka katkarapuja jne...Tai nauttia pastan ihan vaan avocadolla.

Nauti pastan kanssa vielä tuoretta salaattia, niin ai että on terveellistä ja hyvää!

Vinkki: halkaise avocado ja poista kivi lusikkaa apuna käyttäen. Kuutioi avocadon puolikkaat kuoressaan ja irrota palat sitten kätsysti lusikalla. Jos ostat esikypsytettyjä avocadoja, voit laittaa ne jääkaappiin, jolloin hedelmän kypsyminen hidastuu.

Vähähiilarinen, runsaskuituinen, gluteeniton, laktoositon leipä/ rieska: 

4 kananmunaa
2-3 dl vettä
4 dl tattarihiutaleita
2 dl hirssijauhoa
Huiskaus auringonkukansiemeniä
1dl mantelijauhetta
Ripaus ruususuolaa

Kaikki vaan kipossa sekaisin löysäksi taikinantapaiseksi ja kaada isolle pellille leivinpaperin päälle, sitten uuniin 200 asteeseen noin 15-20 min. Taikinaan voi oman maun mukaan lisäillä vaikka muitakin siemeniä ja esim. kaurahiutaleita (gluteeniton) niin saat aina erilaista herkkuleipää.

Ei näytä kummoselta, mutta tooodella herkullista! Voi pakastaa ja ottaa tarpeen mukaan sulamaan kun haluttaa... 


Rampan broilernyytit (G,L)

Broilerin ohutleike 800g (maustamaton)
Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa (laktoositon)
4-5 valkosipulinkynttä
3dl Kippari 10% ruokakerma (laktoositon)
Tuoretta timjamia
Tuoretta minttua
Kurkumaa
Paprikamaustetta
Mustapippurirouhetta
Currya (suolaton)
Ruususuolaa
Rakuunaa


Nuiji broilerleikkeitä hieman, jotta saat täytteet käärittyä paremmin leikkeen sisään. Leikkaa koskenlaskijajuustosta siivut jokaiseen leikkeeseen ja purista mukaan tuoretta valkosipulia mieltymyksesi mukaan. Kääri leikkeet rullalle ja asettele uunivuokaan. Sujauta rullien päälle hieman ruususuolaa.

Laita rullat uunin keskitasolle 200 asteeseen ja paista 15min. Kaada Kippari 10% ruokakerma kulhoon ja nakkele oman maun mukaan joukkoon tuoretta minttua ja timjamia, kurkumaa, currya, paprikamaustetta, mustapippuria, sekä rakuunaa. Kun rullat ovat olleet uunissa sen 15min, kaada rullien päälle maustettu kermaseos ja anna olla uunissa vielä toiset 15min.

Rullien kypysessä uunissa, keitä täysjyväriisiä lisukkeeksi. Kun riisit ovat kiehuneet voit nohauttaa joukkoon hieman vaikkapa maustamatonta jogurttia, jolloin riisi saa vähän erilaista tekstuuria ja makua.

Ja kyllä, tämänkin aterian kanssa syödään sitä Rampan kasvismössöä, kuten kuvasta näkyy. Kasviksia selkeästi enemmän lautaselle kuin riisiä. Näillä taas edetään!

Rampan lihaspata (G,L)

Naudan palapaistia 400g
3 porkkanaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 tlk kidneypapuja jälkkärismootie
muutama haricot papu
10 kirsikkatomaattia
5 mietoa chilipaprikaa
2 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1dl kippari 10% ruokakermaa (L)
3 laakerinlehteä
1 puska tuoretta timjamia
1/2 puskaa tuoretta minttua
paprikamaustetta
mustapippuria
maustepippuria
ruususuolaa

Paloittele porkkana, paprikat, chilipaprikat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli. Asettele lihat ja pilkotut kasvikset kanneliseen uunivuokaan. Heitä joukkoon huuhdellut kidneypavut ja pestyt haricot pavut, sekä kirsikkatomaatit. Mausta laakerinlehdillä, musta- ja maustepippurilla, ruususuolalla ja paprikamausteella. Sekoittele mausteet kunnolla pataan ja heitä päälle tomaattimurska ja kermatilkka. Sitten vaan kansi päälle ja koko sekamelska uuniin n. 175 asteeseen uunin keksitasolle. Tätä pataa pitää haudutella uunissa 2,5- 3h kunnes lihat ovat mureita. Jos et halua käyttää tomaattimurskaa, niin laita pataan hieman vettä. 

Lisuukkeeksi sopii erinomaisesti keitetty kvinoa! Kvinoa toimii hyvin kuidun ja proteiinin lähteenä! Muista huuhdella kvinoa ennen keittämistä. Itse laitan keitetyn kvinoan joukkoon hieman turkkilaista 10% jugurttia, jolloin tähänkin saadaan taas kivaa tekstuuria ja makua.

Rampan vihersmootie

Ainekset: Lehtikaali (puolikas), Varsiselleri (2 vartta), Parsakaali( puolikas), Vehnänoras (1 nippu), Persilja (1 nippu), Lime (1-2), Banaani (1)

1. Pese kasvikset erittäin hyvin.
2. Pilko kaikki muut paitsi lime sopiviksi paloiksi ja heitä blenderiin.
3. Purista limen mehu blenderiin.
4. Lisää n. 3-4 dl vettä.
5. Nyt kun kaikki aineet on blenderissä, ala blendata.

Jos blenderi alkaa hyydähtää, niin lisää hieman vettä ja jatka. Tästä annoksesta riittää yhdelle henkilölle kolmeksikin päiväksi.


14.2.14 aamupuuron ohje:
1. Laita auringonkukan- ja kurpitsan siemenet, sekä tattarisuurimot likoomaan runsaaseen veteen jo edellisenä iltana. Käytä siemeniä ja suurimoita oman maun mukaan.
2. Valuta siemenet, sekä suurimot aamulla ja heitä blenderiin.
3. No sitten blendataan...
4. Nakkele joukkoon pilkottu banaani (antaa makeutta)... ja blendaa
5. Heittelepä blenderiin mustikoita.... ja blendaa...
6. Lopuksi laitan yleensä rasvattoman rahkan (250g) ja löräyksen rasvatonta maitoa muiden kaveriksi.
7. Ja blendaa, blendaa, blendaa! Koko homma blendaa ihan puuroksi/ velliksi.










Super terveellinen Rampan kasvismössö:



1. osta ihanat kasvikset ja ota kuva...
2. Laita pannulle loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä, pilko kesäkurpitsa, paprika, sipuli, valkosipuli ja persilja pannulle.
3. Paistele kasviksia n. 10min. ja lisää joukkoon lohkottu tomaatti, sekä huuhdellut kidney- pavut
4. Mausta ja lisää viimeisenä mukaan maustamaton jogurtti. Älä kiehuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti