torstai 13. helmikuuta 2014

Uutisia liikuntaneuvojan koulutuksesta!

Heip, heti ensimmäisenä päivänä kun aloitin blogin, sain hienoja uutisia työpaikaltani. Pääsen todella aloittamaan oppisopmuksen liikuntaneuvojan ammattiin! Kouluttajana toimii upea Pajulahden urheiluopisto (www.pajulahti.fi) ja tutkintoon tullee sisältymään myös personal trainerin koulutus. Aivan huikeaa! Oppisopimusta päästään allekirjoittamaan todennäköisesti jo tämän kuun aikana.

Koulutuksessani tulen erikoistumaan kuntoutukseen ja soveltavaan liikuntaan. Toki haluan tulevaisuudessa työskennellä ns. tavallisessa kuntosalimaailmassakin, mutta erityisesti haluan olla mukana tukemassa ja ohjaamassa mm. kehitysvammaisten, liikuntarajoitteisten, sekä erilailla vammautuneiden liikuntaa.

Juuri juttelin tuossa ystäväni kanssa siitä, että nykyään televisiosta tulee useita eri ohjelmia meille ei liikuntarajoitteisille, mutta entäs kun asiakas onkin henkilö, joka tarvitsee syystä tai toisesta erityistä tukea liikuntaan? Tällöin harjoitteluohjemlan laatiminen on usein haasteellisempaa.

Usein liikuntarajoitteisen henkilön liikunta jää pelkästään fysioterapiassa laukkaamiseen, vaikka moni haluaisi harrastaa jotakin urheilulajia ihan tosissaan ja määrätietoisesti. Ja nyt en missään nimessä puhu fysioterapiasta väheksyvästi tai alentavasti, sillä fysioterapeutit ovat mitä arvokkaimpia tekemässään työssä. Tarkoitan kommentillani nyt sitä, että jo olemassa olevat liikunta- alan ammattilaiset ja me tulevat sellaiset kiinnittäisimme enemmän huomiota liikuntarajoitteisiin henkilöihin.

Otetaan tästä nyt haaste ja näytetään esimerkkiä kaikille alan ammattilaisille! Annetaan kaikille ihmisille mahdollisuus kokea liikunnan ilo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti