keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

LET´S GO GREEN! lisää hyviä vihersmootien aineksia.

Kirjoittelin ensimmäisessä LET`S GO GREEN osiossa lehtivihreän terveysvaikutteista ja muutamasta hyvästä siihen soveltuvasta kasviksesta.

Olen nyt noin viikon verran juonut aina ennen treeniä tuota tekemääni vihersmootieta, jotta saisin hyvää lisäboostia sarjoihin. Ei se kyllä mitään herkkua ole ollut... Viimeksi laitoin smootieen lehtikaalia, parsakaalia, selleriä, persiljaa ja vehnänorasta, sekä yhden banaanin makeutta antamaan. Silti maku oli aivan kamala! Ja heti smootien juotuani alan röyhtäillä, joka tietenkin tuo sen kamalan maun suuhuni aina vaan uudelleen ja uudelleen takaisin.

No, tämäkin on sellainen loputon projekti jossa innovatiivisuus pääsee kyllä arvoon arvaamattomaan. Tein tänään taas uuden satsin smootieta, mutta koska vaihtelu virkistää laitoin sinne nyt parsakaalia, selleriä, kurkkua, rucolaa, tuoretta vahvaa minttua, sekä muutaman ananaspalan. Johan oli eri makuista! Minttu antaa mukavaa raikkautta juomalle ja ananas taas kaivattua makeutta.

Kurkkuhan sisältää paljon tärkeitä kivennäisaineita ja vaikka kurkusta onkin 95- 97% vettä, on kurkun terveysvaikutukset mittavat sillä kurkun sisältämä vesi on biologista vettä. Lisäksi kurkku edistää mm. suolen toimintaa ja hiusten kasvua.

Ananaksen muita hyviä vaikutteita maun lisäksi on mm. sen sisältämä bromelaiini- entsyymi, joka hajottaa proteiineja ja näin helpottaa proteiinipitoisten ruokien sulattamista. Lisäksi ananas toimii tehokkaana nesteenpoistajana.

Että kokeilkaahan muutkin ihmeessä rohkeasti erilaisia reseptejä viherjuomiinne ja juodaan vaan sitkeästi tätä terveyspommia päivittäin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti