sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kunnon ruokaa/ avocado-kinkkupasta (G,L)


Avocado-kinkkupasta:

2 kypsää avocadoa
n. 5 dl täysjyvä pastaa
pastajuustoraastetta (L) oman maun mukaan
savikinkkusuikaleita (L,G) oman maun mukaan
1 chilipaprika
1 limen mehu
n. 1 dl kolmen juuston 10% ruokakermaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
                                         ruususuolaa
                                         paprikajauhetta

keitä pasta kypsäksi (keitinveteen ruususuolaa). Leikkaa pastan kiehuessa avocadot ja chili sopivan kokoisiksi paloiksi ja heitä ne kulhoon. Kun pastat ovat kiehuneet, kaada n. 1 dl keitinlientä kulhoon avocadojen kanssa ja sujauta valutetut pastat sinne myös. Sekoittele sitten joukkoon silputtu basilika, 1 limen mehu, savukinkkusuikaleet, juustoraaste ja ruokakerma. Sekoittele kunnolla ja mausta vielä mustapippurilla ja paprikajauheella, sekä ruususuolalla. Suolaa voi laittaa tähän reilummin, jotta pasta ei jää mauttomaksi. Todella helppo ja nopea valmistaa!

Kinkun sijaan voit käyttää pastaan muutakin proteiinia, kuten vaikka katkarapuja jne...Tai nauttia pastan ihan vaan avocadolla.

Nauti pastan kanssa vielä tuoretta salaattia, niin ai että on terveellistä ja hyvää!

Vinkki: halkaise avocado ja poista kivi lusikkaa apuna käyttäen. Kuutioi avocadon puolikkaat kuoressaan ja irrota palat sitten kätsysti lusikalla. Jos ostat esikypsytettyjä avocadoja, voit laittaa ne jääkaappiin, jolloin hedelmän kypsyminen hidastuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti