maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ramppailua kesäkumilla osa1.

Nyt Ramppaillaan kuminauhalla. Kuminauhatreeni antaa hyvää vastapainoa perinteiseen kuntosalin painoharjoitteluun ja on helppo toteuttaa kotona. Näin kesällä esimerkiksi puutarha on mitä oivallisin paikka kesäkumitreeniin! Kuminauhatreenistä saa helposti koottua kattavan ja monipuolisen treeniviikon koko keholle. Kesäkumitreeni on parhaimmillaan toteutettuna lihaskuntoharjoittelua, rasvanpolttoa, sekä kehon hallintaa. Tässä blogisarjassa näytän muutaman helpon liikkeen joilla jokainen pääsee varmasti hyvään alkuun. Opettele ensin jokainen liike rauhassa ja kun olet omaksunut treenin oikeat liikeradat, laita taustalle hyvällä temmolla varustettu lempparibiisilistasi ja nosta treenin intensiteettitasoa kehityksesi mukaan.

1. Slide kyykky (alla kuvasarja)

1. Seiso selkä suorana perusasennossa kuminauha hieman pingotettuna. 
2. Laskeudu vasemman jalan varassa alaspäin samalla liuuttamalla oikeaa jalkaa suorana ulospäin. Pidä selkä selkä suorana ja vedä napaa kohti selkärankaa. 
3. Koukista oikea jalka niin että kantapää osuu peppuun.
4. Suorista oikeajalka takaisin sivulle ja pidä edelleen kyykkyasento vasemmalla jalalla.
5. Liuuta oikea jalka takaisin alkuasentoon.

Toista liike hyvällä intensiteetillä 20 kertaa ja sama juttu toiselle jalalle. Pidä koko treenin ajan keskivartalo jännittyneenä. Saat vastusta aina enemmän, mitä lyhyempi kuminauha on jalkojesi välissä. Alla olevassa kuvassa teen itse vasemmalla jalalla vain puolittaisen kyykyn, mutta sitä rankemmalta liike tuntuu, mitä alemmas kyykkäät. 

Tämä liike harjoittaa peppua, takareisiä, etureisiä, sisä- ja ulkoreisiä, sekä vatsalihaksia ja myös selän tukilihaksia. Aivan loistava liike koko alakroppaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti