keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kunnon ruokaa/ Rampan lihaspata (G,L) + jälkkärismoothie

Naudan palapaistia 400g
3 porkkanaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 tlk kidneypapuja jälkkärismootie
muutama haricot papu
10 kirsikkatomaattia
5 mietoa chilipaprikaa
2 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1dl kippari 10% ruokakermaa (L)
3 laakerinlehteä
1 puska tuoretta timjamia
1/2 puskaa tuoretta minttua
paprikamaustetta
mustapippuria
maustepippuria
ruususuolaa

Paloittele porkkana, paprikat, chilipaprikat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli ja valkosipuli. Asettele lihat ja pilkotut kasvikset kanneliseen uunivuokaan. Heitä joukkoon huuhdellut kidneypavut ja pestyt haricot pavut, sekä kirsikkatomaatit. Mausta laakerinlehdillä, musta- ja maustepippurilla, ruususuolalla ja paprikamausteella. Sekoittele mausteet kunnolla pataan ja heitä päälle tomaattimurska ja kermatilkka. Sitten vaan kansi päälle ja koko sekamelska uuniin n. 175 asteeseen uunin keksitasolle. Tätä pataa pitää haudutella uunissa 2,5- 3h kunnes lihat ovat mureita. Jos et halua käyttää tomaattimurskaa, niin laita pataan hieman vettä.

Lisuukkeeksi sopii erinomaisesti keitetty kvinoa! Kvinoa toimii hyvin kuidun ja proteiinin lähteenä! Muista huuhdella kvinoa ennen keittämistä. Itse laitan keitetyn kvinoan joukkoon hieman turkkilaista 10% jugurttia, jolloin tähänkin saadaan taas kivaa tekstuuria ja makua.

Jälkkärinä toimii erinomaisesti raikas marjasmoothie (G,L)

200g mustikoita
200g mansikoita
1 prk maitorahka (L)
loraus rasvatonta maitoa (L)
1-2 rkl tattarisuurimoita

kaikki hurautetaan blenderillä ihanaksi raikkaaksi smootieksi! NAM! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti