torstai 10. huhtikuuta 2014

herra-X

Sain eilen 9.4.2014 allekirjoitettua oppisopimuksen työnantajani ja Pajulahden urheiluopiston kanssa! Jeiii! Nyt siis  olen virallisesti opiskelija.

Sain kuitenkin jo viimeviikolla ensimmäisen "oikean" kuntosalivalmennettavani herra-X:n. Puhun kuntosalivalmennuksesta, enkä ohjauksesta, sillä otan uuden ammattini tosissaan. Tällä tarkoitan sitä, että TreineriRamin (Rampan) ohjaus ei jää pelkän yhden treeniohjelman ja tapaamisen varaan, vaan työtä tehdään pitkäjänteisesti asiakkaan kanssa.

Valmennukseen kuuluu aloittelijalle tietenkin ensikartoitus ja räätälöity treeniohjelma, joissa olen ainakin pari kertaa itse ohjaamassa asiakasta alkuun ja tsemppaamassa. Valmennukseen sisältyy myös ravinto- ohjelma huomioiden asiakkaan mahdolliset erityistarpeet. No, valmennus ei jää vielä tähän, vaan kun asiakas on itsenäisesti treenaillut ja noudattanut ruokavaliota, sovitaan taas tapaaminen, jossa käydään läpi asiakkaan ohjelmaa ja kehitystä. Ja niin kun olen aikaisemminkin puhunut, treeniohjelmaa pitää säännöllisin väliajoin hieman muutella, joten sitten tehdään uusi ohjelma asiakkaan kanssa ja olen taas mukana treeniä ohjaamassa sen pari kertaa. Myös ruokavaliota tarkastellaan tilanteen ja asiakkaan kehitysken mukaan. Tapaamisten välillä tietenkin ohjeistan asiakasta ja olen yhteydessä muutenkin säännöllisesti, jotta asiakkaan mielenkiinto ja puhti kestävät loppuun asti. Ohjaus loppuu vasta sitten kun asiakas jaksaa ja osaa itse pitää huolen määrätietoisesta liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Koen olevani onnistunut vasta silloin, kun asiakas on näyttänyt ottaneensa omaksi tämän uuden terveellisemmän elämäntavan.

Tämä ensimmäinen kuntosalivalmennettavani herra- X näyttää ottavan valmennuksen myös tosissaan. Herra -X seuraa tarkasti tekemääni treeniohjelmaa, sekä uutta ruokavaliotaan vaikka siihen tuli melkoisia muutoksia ja totuttelemista varmasti riittää. Olen iloisesti yllättynyt siitä, miten upeasti valmennettavani on sitoutunut tähän projektiin. Hän selkeästi tietää ja hyväksyy sen, että pelkkä ulkopuolisen tekemä ravinto- ja treeniohjelma eivät riitä tähän muutokseen, vaan siihen tarvitaan myös valmennettavan kokonaisvaltainen sitoutuneisuus ja tahtotila. Hienoa herra-X!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti